Καθώς το καλοκαίρι αγκαλιάζει την Ελλάδα με τον ήλιο και την αλμυρή θαλασσινή αύρα προσφέρονται άφθονα, οι γεύσεις και τα αρώματα του τόπου μας αποκτούν μια ξεχωριστή θέση στα πιάτα μας. Οι παραδοσιακές ελληνικές ταβέρνες γεμίζουν με παρέες που απολαμβάνουν τη ζεστασιά της εποχής και αναζητούν τους αγαπημένους καλοκαιρινούς μεζέδες που συνοδεύουν τα δροσερά ποτά τους. Στο μεζεδοπωλείο μας, τιμούμε αυτή την παράδοση και σας προσκαλούμε να ανακαλύψουμε μαζί ποιοι είναι οι καλύτεροι καλοκαιρινοί μεζέδες που θα βρείτε σε μια ελληνική ταβέρνα. Από τα κλασικά και αγαπημένα πιάτα μέχρι τις πιο ιδιαίτερες και νόστιμες προτάσεις, αυτά τα μεζεδάκια υπόσχονται να απογειώσουν την καλοκαιρινή σας εμπειρία και να σας χαρίσουν στιγμές γευστικής απόλαυσης. Ετοιμαστείτε να βουτήξετε σε ένα ταξίδι γεύσεων που θα σας μείνει αξέχαστο!
Τα μεζεδάκια συνήθως είναι ορεκτικά πιάτα που συνοδεύουν το ποτό μέχρι να έρθει το κυρίως πιάτο. Η λέξη μεζές έχει ρίζες περσικές και σημαίνει γεύση. Η αντίστοιχη ελληνική λέξη είναι το έδεσμα. Ανάλογα με το ποτό που προτιμάται έρχονται και τα αντίστοιχα μεζεδάκια. Τα δύο ποτά που προτιμάει ο κόσμος το καλοκαίρι είναι η μπύρα και το τσίπουρο.
Η μπύρα ως ελαφρύ ποτό συνήθως συνδυάζεται με ελαφριά μεζεδάκια. Για παράδειγμα, συχνά συνοδεύεται με ορεκτικά ή σαλάτες. Τα πιο διάσημα μεζεδάκια που προτιμούν οι πελάτες μας εδώ Στου Σωτήρη είναι τα παρακάτω. Από σαλάτες συνδυάζεται συνήθως με την κλασική χωριάτικη που όλοι αγαπάμε. Επίσης η μπύρα ταιριάζει εξαιρετικά με τα ορεκτικά μας. Οι περισσότεροι προτιμούν να συνδυάσουν μια παγωμένη μπύρα με κολοκυθάκια, μύδια τηγανιτά και κεφτέδες με σάλτσα ντομάτας και φέτα.
Οι παραπάνω μεζέδες αποτελούν ιδανικό συνοδευτικό για την μπύρα, χωρίς όμως να αποκλείεται ο συνδυασμός τους με άλλα ποτά. Τα παραπάνω είναι η γενική άποψη των πελατών μας. Και ακολουθεί το τσίπουρο. Το τσίπουρο ως ένα “βαρύ” ποτό ταιριάζει με πιο “βαριές γεύσεις. Για παράδειγμα λιπαρά και αλμυρά φαγητά. Επιπλέον, ιδανικός μεζές είναι τα θαλασσινά. Οι περισσότεροι προτιμούν να συνδυάσουν το τσιπουράκι τους με ψάρια ημέρας και την σπεσιαλιτέ του καταστήματος, τον γαλέο σαγανάκι. Όσοι πάλι δεν προτιμούν τα θαλασσινά επιλέγουν να συνδυάσουν το συγκεκριμένο ποτό με την παραδοσιακή μας στραπατσάδα. Και τέλος όσοι προτιμούν πιο ελαφριά μεζεδάκια συνοδεύουν το τσίπουρό τους με σαλάτες ή ορεκτικά. Τα πιο διάσημα πιάτα που συνδυάζουν οι ελάτες μας με το τσίπουρο είναι το μιξ κολοκυθάκια και μελιτζάνες, η φέτα με μέλι και σουσάμι και η τοπ επιλογή μας είναι η κρητική σαλάτα .