4 Tips Για τους πιο νόστιμους κεφτέδες

4 Tips Για τους πιο νόστιμους κεφτέδες

Οι κεφτέδες είναι ένα φαγητό που κουβαλάει μεγάλη ιστορία και πολλά συναισθήματα. Και ποιος δεν έχει φάει κεφτέδες; Της μαμάς; Της γιαγιάς; Σε μαγαζί; Όλοι έχουν δοκιμάσει κεφτέδες. Ένα φαγητό που μας συντροφεύει συχνά σε εκδρομές και σε εξωτερικές δραστηριότητες. Ενίοτε φτιαγμένο με πολλή αγάπη, ικανό να χορτάσει πολύ κόσμο. Πώς όμως λοιπόν να πετύχουμε τον κεφτέ; Πάρτε μερικά tips για να φτιάχνετε ΠΑΝΤΑ τους πιο νόστιμους κεφτέδες !

Κεφτέδες stousotiri.gr

Tip No1

Προκειμένου να βγει αφράτος ο κεφτές θα πρέπει να μαλακώσουν οι ίνες του κιμά. Αυτό θα επιτευχθεί με την χρήση υγρών. Δηλαδή μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα ξύδι, τριμμένο κρεμμύδι ή και τριμμένη ντομάτα. Τα τριμμένα λαχανικά θα βγάλουν τα ζουμιά τους δίνοντας με τον τρόπο αυτό νοστιμάδα αλλά και αφρατάδα στον κεφτέ.

Tip No2

Για τα πιο γευστικά και αρωματικά κεφτεδάκια προσθέστε στο μείγμα σας αρωματικά βότανα. Θα απογειώσουν τους κεφτέδες σας με μια πολύ μικρή ποσότητα .Τα αρώματα από τα φρέσκα αρωματικά βότανα θα γεμίσουν την κουζίνα σας και θα δώσουν στους κεφτέδες σας μια ξεχωριστή νότα, που θα ξυπνήσει αναμνήσεις από παιδικά χρόνια και οικογενειακά τραπέζια. Η χρήση των σωστών συστατικών και η σωστή προετοιμασία θα κάνουν τη διαφορά, δημιουργώντας ένα πιάτο που δεν θα μπορεί κανείς να αντισταθεί. Τα αρωματικά βότανα που ταιριάζουν με το μείγμα του κιμά αυτό είναι η ρίγανη, ο βασιλικός και το θρούμπι. Δοκιμάστε τα και δεν θα απογοητευτείτε !

Tip No3

Για να κάνετε τα πιο αφράτα κεφτεδάκια δοκιμάστε να βάλετε στο μείγμα σας μπαγιάτικο προζυμένιο ψωμί. Με αυτή την προσθήκη και αφράτοι θα βγούν οι κεφτέδες σας αλλά παράλληλα και πολύ νόστιμοι, καθώς το προζύμι δίνει εξαιρετική γεύση στο μείγμα σας.

Tip No4

Το τελευταίο μυστικό για επιτυχημένους κεφτέδες είναι να ξεκουράσετε το μείγμα. Ένα πολύ σημαντικό βήμα που δεν θα έπρεπε να παραλείπεται από την διαδικασία. Το μείγμα θα πρέπει να ξεκουράζεται στο ψυγείο σε κλειστό δοχείο για λιγότερο από μισή ώρα. Όταν το μείγμα ξεκουράζεται, παίρνει χρόνο και απορροφάει καλύτερα τα υλικά, με αποτέλεσμα να αναδεικνύονται καλύτερα οι γεύσεις και τα αρώματά του.

Ακολουθώντας αυτά τα tips, οι κεφτέδες σας θα είναι πάντα επιτυχημένοι, αφράτοι και πεντανόστιμοι! Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει και θα εντυπωσιάσει τους φίλους και την οικογένειά σας. Οι κεφτέδες θα έχουν μια μοναδική υφή και γεύση που θα θυμίζει τις παραδοσιακές ελληνικές συνταγές, αυτές που όλοι αγαπάμε και αναπολούμε.

https://stousotiri.gr/menu/