Ντάκος…Η καλύτερη σαλάτα στον κόσμο !

Ντάκος…Η καλύτερη σαλάτα στον κόσμο !

Σύμφωνα με το Taste Atlas ο κρητικός Ντάκος είναι η καλύτερη σαλάτα στον κόσμο ! Το taste atlas είναι μια παγκόσμια εγκυκλοπαίδεια γεύσεων. Πρόκειται για τον άτλαντα των φαγητών ! Δείχνει παραδοσιακά πιάτα, τοπικά υλικά και μοναδικά εστιατόρια από όλο τον κόσμο. Τα φαγητά αυτά έπειτα από ψηφοφορία μπαίνουν σε μία κατάταξη . Ο Ντάκος κατέχει την 17η θέση στην παγκόσμια αυτή κατάταξη, με βαθμολογία 4,61 με “άριστα” το 5.

Ο κρητικός ντάκος είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο από την Κρήτη, γνωστό για την απλότητά του και την πλούσια γεύση του. Τα βασικά συστατικά του είναι κρίθινο παξιμάδι, φρέσκια ντομάτα, φέτα ή ξινομυζήθρα, ελαιόλαδο και ρίγανη. Ο ντάκος είναι πλούσιος σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, καθιστώντας τον μια υγιεινή επιλογή. Για την προετοιμασία του, το παξιμάδι μουσκεύεται ελαφρά με νερό ή ελαιόλαδο, καλύπτεται με τριμμένη ντομάτα και τυρί, και πασπαλίζεται με ελαιόλαδο και ρίγανη. Συνήθως σερβίρεται ως μεζές ή ελαφρύ γεύμα, συνδυάζοντας την τραγανή υφή του παξιμαδιού με τη δροσιά της ντομάτας και τη γεύση του τυριού.

Το taste atlas έχει καταγράψει πάνω από 10.000 φαγητά και ποτά από όλο τον πλανήτη και περιμένουν πολλά ακόμα για να καταταχθούν. Έχει καταγράψει μοναδικές γεύσεις και αρώματα από κάθε περιοχή του πλανήτη. Έπειτα από ψηφοφορία γίνεται η κατάταξη των φαγητών και κουζινών από όλο τον κόσμο. Στην ψηφοφορία αυτή συμμετέχουν άνθρωποι από όλο τον κόσμο. Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσοι είναι εγγεγραμμένοι. Μέχρι στιγμής η πλατφόρμα μετρά 395.205 εγγεγραμμένους χρήστες . https://www.tasteatlas.com/best-rated-salads-in-the-world

Το taste atlas έχει καταγράψει πάνω από 10.000 φαγητά και ποτά από όλο τον πλανήτη και περιμένουν πολλά ακόμα για να καταταχθούν. Έχει καταγράψει μοναδικές γεύσεις και αρώματα από κάθε περιοχή του πλανήτη. Έπειτα από ψηφοφορία γίνεται η κατάταξη των φαγητών και κουζινών από όλο τον κόσμο. Στην ψηφοφορία αυτή συμμετέχουν άνθρωποι από όλο τον κόσμο. Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσοι είναι εγγεγραμμένοι. Μέχρι στιγμής η πλατφόρμα μετρά 395.205 εγγεγραμμένους χρήστες .Αυτή η πλατφόρμα αναδεικνύει τη γαστρονομική ποικιλία του κόσμου, προσφέροντας μοναδικές γεύσεις και αρώματα από κάθε πολιτισμό.