Ιδανικά μεζεδάκια για το κάθε ποτό

Ιδανικά μεζεδάκια για το κάθε ποτό

   Είναι ευρέως γνωστό πως μόνο το καλό φαγητό δεν φτάνει. Μόλις ένα καλό πιάτο συνδυαστεί και με ένα καλό ποτό η εμπειρία απογειώνεται. Ο συνδυασμός του σωστού ποτού με το κατάλληλο φαγητό μπορεί να απογειώσει τη γευστική σας εμπειρία και να δημιουργήσει αξέχαστες στιγμές στο μεζεδοπωλείο. Έρευνες έχουν δείξει πως το ιδανικό είναι η κατανάλωση αλκοόλ να συνοδεύεται με μεζεδάκια. Ακολουθούν μερικοί από τους καλύτερους συνδυασμούς. 

Ρετσίνα με…

Αρχικά η ρετσίνα, με την χαρακτηριστική της γεύση, συνδυάζεται τέλεια με μεσογειακά ορεκτικά, όπως φέτα, ελιές και ταραμοσαλάτα. Η ελαφριά οξύτητα και η μοναδική της γεύση ενισχύουν τις αλμυρές και πικάντικες νότες των ορεκτικών. Είναι ότι πρέπει για να συνοδεύσει τα ορεκτικά σας καθώς δεν αποτελεί “δυνατό” ποτό. Αυτό το χαρακτηριστικό της την κάνει επομένως είναι κατάλληλη για την χρήση αυτή.

Κρασί με…

Στην συνέχεια για ψάρια και θαλασσινά, το ιδανικό συνοδευτικό ποτό είναι το λευκό κρασί. Με τα θαλασσινά ταιριάζουν τα ελαφριά  κρασιά, σε γεύση αλλά και σε αλκοόλ. Ένα Ασύρτικο ή Μοσχοφίλερο αναδεικνύει τις φρέσκες, ελαφριές γεύσεις των θαλασσινών. Επιπλέον ένα ελαφρύ κόκκινο, όπως το Αγιωργίτικο, μπορεί να συνοδεύσει τέλεια ψάρια που είναι πιο λιπαρά.

Ψάρι stousotiri.gr

Τσίπουρο με…

 Δεν θα μπορούσε να λείπει το τσίπουρο από αυτό το άρθρο. Το τσίπουρο, με τη δυνατή του γεύση και το έντονο άρωμα, συνδυάζεται εξαιρετικά με πικάντικα και καπνιστά κρεατικά, όπως λουκάνικα, μπριζόλες και παϊδάκια. Η υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ βοηθά να αναδειχθούν οι πλούσιες γεύσεις του κρέατος.

Ούζο με …

Έπειτα το ούζο, με το άρωμα γλυκάνισου, είναι παραδοσιακά το ποτό που συνοδεύει τα θαλασσινά στην Ελλάδα. Από γαρίδες και καλαμαράκια μέχρι χταπόδι και οστρακοειδή, το ούζο αναδεικνύει τις γεύσεις των φρέσκων θαλασσινών πιάτων. Το άρωμα του γλυκάνισου προσδίδει μια φρέσκια νότα στο ποτό και για τον λόγο αυτό, αποτελεί εξαιρετικό συνοδευτικό για τα θαλασσινά που και αυτά επίσης αποπνέουν φρεσκάδα.

Μπύρα με…

 Δροσιστικές και ελαφριές έρχονται να συνοδεύσουν τέλεια τις ομελέτες, οι μπύρες. Οι μπύρες, με την αναζωογονητική τους γεύση, συνδυάζονται τέλεια με ένα ελαφρύ πιάτο όπως η ομελέτα. Με φρέσκα λαχανικά και τυρί να συνοδεύουν την ομελέτα η μπύρα έρχεται να συμπληρώσει και να ολοκληρώσει το γεύμα σας . Ο συνδυασμός αυτός μαζί με καλή παρέα αποτελεί το ιδανικό γεύμα .

Ουίσκι με …

 Το ουίσκι, με την πλούσια, καπνιστή του γεύση, είναι ιδανικό για να συνοδεύσει κόκκινα κρέατα και μπριζόλες. Ένα single malt ουίσκι μπορεί να αναδείξει τις βαθιές γεύσεις ενός ζουμερού φιλέτου ή μιας ψητής μπριζόλας. δείτε εδώ