Θεσσαλονικιότικος … Ντάκος !

  • Published
  • Posted in Blog
  • Updated
  • 1 min read

Θεσσαλονικιότικος … Ντάκος !

Η λέξη ντάκος σε περιοχές της δυτικής κρήτης σημαίνει κουκουβάγια . Η ιστορία λέει πως έτσι ονομαζόταν ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού που πουλούσε τον συγκεκριμένο μεζέ. Έτσι η νοστιμότατη αυτή λιχουδιά πήρε το όνομα που όλοι ξέρουμε σήμερα από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος που την σέρβιρε .

  Το πιάτο που θα βρείτε στο μεζεδοπωλείο Στου Σωτήρη είναι μία παραλλαγή από την παραδοσιακή κρητική σαλάτα. Το συγκεκριμένο πιάτο αποτελεί ένα πάντρεμα της κρητικής κουζίνας με την “Θεσσαλονικιώτικη”. Η κουζίνα μας αγαπάει τα παραδοσιακά πιάτα και φροντίζει να τα διατηρεί με αγάπη και σεβασμό. Η φιλοσοφία μας αυτή ικανοποιεί και αγκαλιάζει τους μερακλήδες και αυτούς που αγαπούν το καλό φαγητό.

Κεφτέδες stousotiri.gr
ντομάτα, ελαιόλαδο
Ντάκος

  Ο ντάκος μας συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία και των δύο κουζινών. Το κριθαρένιο παξιμάδι, συνοδευόμενο με ντομάτα, μυζήθρα και ελαιόλαδο από την Κρήτη, συνδυάζεται αρμονικά με παραδοσιακά προϊόντα της Θεσσαλονίκης. Έτσι δημιουργήθηκε ένα πιάτο που είναι ταυτόχρονα οικείο αλλά και πρωτότυπο. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας μια γεύση από την πλούσια παράδοση της ελληνικής κουζίνας αναδεικνύοντάς την .

Εκτός από τον ντάκο, στο μεζεδοπωλείο μας θα βρείτε μια ποικιλία από αυθεντικούς μεζέδες και πιάτα που τιμούν τις τοπικές παραδόσεις. Προσφέρουμε μια γευστική εμπειρία που συνδυάζει την παράδοση με τη δημιουργικότητα. Από τοπικά τυριά και αλλαντικά μέχρι φρέσκα λαχανικά, θαλασσινά και κρεατικά κάθε πιάτο είναι φτιαγμένο με μεράκι και φροντίδα, για να προσφέρει μοναδική απόλαυση.

Στο μεζεδοπωλείο “Στου Σωτήρη“, η φιλοσοφία μας είναι να δημιουργούμε γευστικές εμπειρίες που αναδεικνύουν τον πολιτιστικό πλούτο της Ελλάδας. Χρησιμοποιούμε φρέσκα και υψηλής ποιότητας υλικά, προσεκτικά επιλεγμένα από τοπικούς παραγωγούς, ώστε κάθε μπουκιά να αποπνέει την αυθεντικότητα και την ποιότητα της ελληνικής κουζίνας. Πρόκειται για την απόλυτη εμπειρία της “ελληνικής ταβέρνας” καθώς με το ζεστό περιβάλλον και τα καλομαγειρεμένα φαγητά προσφέρει μια ολοκληρωμένη και ευχάριστη εμπειρία.

Vintage poster stousotiri.gr
Vintage poster stousotiri.gr
logo stou sotiri.gr
logo stou sotirigr

 Σας περιμένουμε στο μεζεδοπωλείο “Στου Σωτήρη” για να απολαύσετε τον μοναδικό μας ντάκο και να ανακαλύψετε τις γεύσεις που συνθέτουν την ταυτότητά μας. Ελάτε να γευτείτε την αγάπη και την αφοσίωση που βάζουμε σε κάθε πιάτο, φέρνοντας κοντά τις γαστρονομικές παραδόσεις όλης της Ελλάδας σε κάθε μπουκιά. πηγή

@stousotiri

Ανακάλυψε γιατί ο ντάκος ειναι το αγαπημένο πιάτο σύμφωνα την Taste Atlas#stousotiri #mezedopoleio #neapoli #thessaloniki #ntakos

♬ πρωτότυπος ήχος – stousotiri